Υπηρεσίες

Για τα παιδιά μας

Παιδιατρική Ενδοκρινολογία

Η Δρ. Μαρία Καραφλού έχει ειδικευθεί στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία ως μέρος της ειδικότητάς της στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Στο ιατρείο της δέχεται παιδιά σχολικής ηλικίας από 5 έως 18 ετών. Στο ιατρείο θα είναι απαραίτητο να συνδοδεύουν το παιδί και οι δύο γονείς για να μετρηθεί το ύψος των γονέων. Επίσης είναι απαραίτητο να προσκομίσουν οι γονείς το βιβλιάριο υγείας του παιδιού για να αποτυπωθεί σε διάγραμμα η αύξηση του παιδιού.

Για γυναίκες

Γυναικολογική Ενδοκρινολογία

Η Δρ. Μαρία Καραφλού είναι αριστούχος Διδάκτωρ Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διακτριβής αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και την ολοκλήρωσε σε ηλικία 29 ετών. Εργάσθηκε ως Επιστημονική Συνεργάτις στην Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει δημοσιεύσει 4 επιστημονικά άρθρα στο αντικείμενο αυτό και πολυάριθμες εργασίες σε διεθνή συνέδρια Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας.

Διαταραχές περιόδου, έλεγχος γονιμότητας, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εμμηνόπαυση είναι κοινά περιστατικά που παρακολουθεί τακτικά στο ιατρείο της.

Διαβήτης

Διαβήτης

Η Δρ. Μαρία Καραφλού έχει ειδικευθεί στο νοοκομείο St George’s Hospital & St George’s, University of London επί διετία. Εκεί ανέλαβε εκατοντάδες περιστατικά σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, νοσηλευομένων και εξωτερικών ασθενών. Έχει συμμετάσχει στην ερευνητική μελέτη PREVENT σε συνεργασία του νοσοκομείου St George’s με το κέντρο Mt Sinai της Νέας Υόρκης, η οποία μελετούσε την επίδραση αντι-οξειδωτικών στην επιβράδυνση της διαβητικής νεφροπάθειας σε διαβητικούς ασθενείς. Έχει επιστημονική δημoσίευση στο αντικείμενο και περιλήψεις σε διεθνή συνέδρια, όπως το American Society of Nephrology 2014.

Θυρεοειδής

Η Δρ. Μαρία Καραφλού έχει αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά παθήσεων θυρεοειδούς σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στα νοσοκομεία όπου έχει ειδικευθεί (Παίδων “Αγία Σοφία” και St George’s Hospital Λονδίνου).

Οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση

Η κυρία Μαρία Καραφλού είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Μεταβολικά Νοσήματα Οστών”. Έχει εργασθεί ως Επιστημινική Συνεργάτις στο τμήμα Εμμηνόπαυσης-Οστεοπόρωσης της Β’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει παρακολουθήσει εκατοντάδες περιστατικά Οστεοπόρωσης στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όπου έχει ειδικευθεί (Αρεταίειο Μαιευτήριο και St George’s Hospital Λονδίνου).

Μεταβολισμός

Η κυρία Μαρία Καραφλού έχει ως σκοπό της λειτουργίας του ιατρείου της την πρόληψη της παχυσαρκίας και της υπερβαρότητας σε παιδιά και ενήλικες. Είναι υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής και του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Στο ιατρείο γίνεται καταγραφή προσλαμβανομένων θερμίδων με μελέτη διατροφικών συνηθειών και ανάλυση σύστασης σώματος με τεχνολογία INBODY UK. Χορηγούνται εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες για τα περιστατικά διαβήτη, εμμηνόπαυσης, οστεοπόρωσης, χαμηλού βάρους, διαταραχών λιπιδίων κά.

Μεταβολισμός

Επικοινωνία:

Κλείστε Ραντεβού Online >

Τηλέφωνο: 210 6714400

Email: info@mariakaraflou.gr

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 26Α, Νέο Ψυχικό, 154 51

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Tρίτη: 09:00 με 14:00, Πέμπτη: 17:00 με 21:00

Copyright by Maria Karaflou, MD, MSc, PhD , 2022. All rights reserved.